ELPA MASSAGEPRAKTIJK

 

                                   

                             
WAAROM MASSAGE?
                               
 
                                  	

 

LINKS

                                                         

ROUTE

WAT IS INTEGRATIEVE MASSAGE?

BODY/MIND BENADERING

ENERGETISCHE BENADERING

CONTACT EN TARIEVEN

 

 

Een woordeloos helen door liefdevol ontmoeten

Integratieve Massage is helend voor lichaam en geest.
Een goede massage moet een evenwicht zien te vinden tussen een lichaamsgerichte benadering waarbij de spieren, het bindweefsel, de gewrichten en de bloedsomloop voldoende aan hun trekken komen en een sfeergerichte benadering waarbij de geest tot rust kan komen, er ruimte is voor gevoelens en belevingen en waarbij het intermenselijk respectvol contact belangrijk is.
Er moet een sfeer zijn waarbij de cliënt zich letterlijk en figuurlijk durft “bloot te geven”.

Een “body”-gerichte benadering
Doordat Integratieve Massage je bloedsomloop bevordert en je gespannen spier- en zenuwstelsel ontspant kunnen ook allerlei fysieke en psycho-somatische kwaaltjes zoals hoofdpijn, bloeddrukproblemen, slechte nachtrust, rugklachten, pijnlijke spieren en gewrichten enz. verlicht worden.
Het stimuleert op de eerste plaats het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Integratieve Massage richt zich echter niet op ernstige klachten. Het vervangt niet een degelijke Fysiotherapeutische of Ostheopatische behandeling. Het kan wel een goede aanvulling hierbij betekenen.

Een “mind”-gerichte benadering
Integratieve Massage heeft op de eerste plaats een ontspannende werking op je gestreste, overspannen geest. Het kan je allesoverheersend en kopzorgend denken tot rust brengen. Het is een oase in onze jachtige stresserende maatschappij.

Het brengt je uit je hoofd en daardoor meer in contact met je lichaam. Je krijgt meer toegang tot wat je lichaam je werkelijk te vertellen heeft. Het leert je opnieuw te luisteren naar de signalen van je lijf en deze als kompas in je leven te gebruiken. Zo kan er een tegenwicht ontstaan voor onze overgecomputeriseerde wereld.

Aanraking is even belangrijk als voedsel, lucht en licht. Kinderen die onvoldoende of niet respectvol aangeraakt zijn geworden vertonen dikwijls als volwassenen een neiging tot depressie, isolatie en angst.
Massage biedt de mogelijkheid om dit tekort wat in te halen. Het stilt je huidhonger en maakt je zacht, ontvankelijk en open. Het maakt je opnieuw vertrouwd met de wonderlijke wereld van respectvol en liefdevol aangeraakt worden.


Het gedicht van Krista Bos drukt dit goed uit:
 

 

“jij spreekt een taal
die ik niet ken
waarvan ik angstig ben
een taal
zonder woorden
een eenvoudig handenspel
een taal van gebaren
een taal van tederheid
een taal
die ik nooit heb geleerd
waar ik mij
als kind heb aan bezeerd…”
 

 

 

 

Alhoewel Integratieve Massage geen psychotherapeutische benadering is, kan het toch letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug zijn wanneer je het emotioneel moeilijk hebt, overspannen bent geraakt. Het kan ook het vrijkomen van geblokkeerde gevoelens vergemakkelijken.

 
 

 

 

                                                                    Terug naar boven

 

			                                    					  

       

HOME